Egészben
sült
karácsonyi
kacsa

8 fő
Elkészítési idő:
3 óra
Egy adag:
kb. 600 kcal

Hozzávalók

  • 50 dkg só
  • 10 szem egész szegfűszeg
  • 1 egész kacsa
  • 1 narancs leve és reszelt héja
  • 1 vaníliarúd
  • 1 fahéjrúd
  • olívaolaj

Elkészítés

A kacsát elkészítés előtt két nappal estefelé helyezd sófürdőbe. Ehhez önts egy mély tálba fél kiló sót, tedd bele a kacsát, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és lefedve pihentesd a hűtőben, vagy ha elég hideg van, az erkélyen.

Másnap vedd ki a sóból, mosd le, és készíts neki új fürdőt. Helyezd mély, tiszta tálba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, add hozzá egy narancs levét és reszelt héját, egy rúd felhasított vaníliát, egy rúd fahéjat félbetörve és tíz szem szegfűszeget. Újabb egy napig pihentesd letakarva.

Harmadik napon vedd ki ebből a pácból is, és tedd római tálba vagy kacsasütő edénybe. Sózd meg, kend le kevés olívaolajjal, és lefedve told 200 fokos sütőbe. Két óra elteltével vedd le róla a fedőt, és így süsd további egy órát. Közben néha locsold meg a zsírjával.

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.