Konfitált
libacomb
zsírjában
sült
krumplival

4 fő
Elkészítési idő:
2 óra 40 perc
Egy adag:
860 kcal

Hozzávalók

A libacombhoz:

4db libacomb

1ek só

0.5 mokkáskanál őrölt fehér bors

0.5 mokkáskanál kakukkfű

0.5 mokkáskanál majoránna

szerecsendió

gerezd fokhagyma

libazsír

 

A körethez:

1kg krumpli

2tk só

2dl zsír

Elkészítés

  1. konfitált libacomb elkészítéséhez a sütés előtti napon a libacombokat alaposan bedörzsöljük a sóval, majd a húsos felét megszórjuk a fűszerekkel. Ezután lefedjük és betesszük a hűtőbe, hogy a só és a fűszerek kellően átjárják a húst.
  2. Sütés előtt kivesszük a hűtőből a befűszerezett combokat, majd papírtörlővel óvatosan felitatjuk a nedvességet. Ezután a bőrös felével lefelé egy tepsibe helyezzük szépen egymás mellé, hozzárakjuk a fokhagymagerezdeket, majd annyi meleg zsírral öntjük fel, hogy teljesen ellepje, és ne maradjanak kilátszó húsrészek.
  3. Közepes (170 fok) hőmérsékletű sütőbe tesszük, majd kb. 30 percig sütjük. Ezután kicsit lejjebb vesszük a hőfokot (150 fokra), majd 2,5-3 óra alatt puhára, szép pirosra sütjük. (Légkeverésnél 140 fokon 30 percig, majd levesszük120 fokra, és úgy sütjük készre.) A sütőből kivéve a libacombot a zsírban hagyjuk tálalásig hűlni.
  4. A krumplit megpucoljuk, majd vékonyan felszeleteljük. Ezután megszórjuk a sóval, és alaposan összeforgatjuk. Egy tepsiben egyenletesen leterítjük a sózott krumplikarikákat, majd felöntjük a pecsenyezsírral, és alaposan összeforgatjuk.
  5. Közepes hőmérsékletű sütőbe helyezzük, majd kb. 1 óra alatt szép pirosra sütjük. Sütés közben egyszer óvatosan átkeverjük.
  6. Amikor a krumpli megsült, kivesszük a sütőből, és leöntjük róla a felesleges zsírt. Tálaláskor tányérra helyezzük a szép pirosra sült libacombot, mellékanalazzuk a sült krumplit, és ízlés szerint salátával kínáljuk.

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.