Pecsenyekacsa

4 fő
Elkészítési idő:
2 óra 20 perc
Egy adag:
739 kcal

Hozzávalók

1db pecsenyekacsa

2ek szárított kakukkfű

1ág rozmaring

3db vöröshagyma

1fej fokhagyma

Elkészítés

  1. A kacsát előkészítjük: az esetleges tollmaradványokat csipesszel vagy konyhai fáklyával eltávolítjuk, a szárnyvégeket és a püspökfalatot késsel levágjuk. A bőrét nem irdaljuk be, mert vékony.
  2. Az előkészített kacsa minden oldalát alaposan besózzuk, a bőrébe is beledörzsöljük. A hasüregét is bemasszírozzuk sóval, valamint a kakukkfűvel, és rozmaringágat teszünk bele. A sütőt előmelegítjük 140 fokra. Egy vastag falú sütőtálba megtisztított, cikkekre vágott vöröshagymát és fokhagymagerezdeket szórunk héjastól. Erre a hagymaágyra helyezzük a kacsát, kevés vizet öntünk köré, majd lefedjük, és az előmelegített sütőbe helyezzük 1-1½ órára.
  3. Ezután levesszük a fedőt, a sütő hőmérsékletét 200 fokra növeljük, és 6-8 perc alatt az egyik, majd 6-8 perc alatt a másik oldalát is körbesütjük, úgy, hogy a bőre minden oldalon szép pirosra, ropogósra süljön.

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.