Rozé
libamell
céklás
burgonyapürével
és
sült
mézes
édesköménnyel

2 fő
Elkészítési idő:
2 óra
Egy adag:
892 kcal

Hozzávalók

A húshoz

2 db libamell

2 - 3 ág kakukkfű

1 gerezd fokhagyma

só, bors

 

A burgonyapüréhez

600 g burgonya

1 - 2 ek vaj

5 ek céklapüré

(kb. 1-2 db céklából)

só, bors

 

Az édesköményhez

2 db édeskömény

só, bors

1 - 2 ek méz

1 ek olívaolaj

 

A tálaláshoz

1 csokor ánizskapor (kisebb)

Elkészítés

Az édesköményt cikkekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, megcsorgatjuk mézzel, olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd átnyomjuk egy krumplinyomón. Kikeverjük a vajjal és a céklapürével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

A libamellek bőrét beirdaljuk, vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk bele, sózzuk, borsozzuk, és egy hideg serpenyőben, alacsony hőfokon elkezdjük bőrével lefelé pirítani úgy, hogy a kiolvadt zsírt folyamatosan leöntjük róla. Amikor a bőr már ropogós, akkor megfordítjuk a melleket, és nagyobb hőfokon kérgesítjük. Hozzádobjuk a kakukkfüvet és a fokhagymát, majd félrehúzzuk, ismét a bőrével lefelé fordítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően, kb. 5-10 perc alatt rózsaszínre sütjük. Tálaláskor ánizskaporral díszítjük.

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.